Göz Altı Torbaları Tedavisi


Göz Altı Torbaları Tedavisi nasıl olmalı


Genelde yaşa bağlı olarak ortaya çıkan gözaltı torbaları çeşitli tedavi yöntemleri ile giderilebiliyor. Genetik faktörler, çevresel, alkol ve sigara gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan göz altı torbalarının giderilmesinde ameliyat yöntemi son derece kalıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor.


 Bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi için cerrahi yöntemler hastanın durumuna göre ve torbaların derecesine göre farklılık gösterebiliyor. Bu tedaviler genelde lokal anestezi ile yapılan ameliyat türlerindendir. Bir saate yakın bir sürede gerçekleştirilen operasyonlarda eğer üst göz kapağına dair bir sorun var ise operasyon biraz daha uzun gerçekleşebiliyor.


Göz Altı Torbaları Ameliyatı



Ameliyatın hazırlık sürecinde hasta için çeşitli testlerin yapılması gerekiyor. Doktor gerekli görürse ya da hasta operasyonun sonucunu önceden merak ederse göz çizimi uygulaması yapabilir. Fotoğraflama aşaması önemli bir aşamadır. Hastanın ameliyat ve süreç hakkında bilgi sahibi olabilmesi için önemli bir uygulamadır. Rutin ameliyat öncesi kontrolleri yapılır.


 Bu kontroller şunlardır: kronik göz kuruluğu, hipertansiyon, kan sulandırıcı ilaç kullanıp kullanmama, alerjiler, sjögren sendromu kontrolleridir. Tüm kontroller sonrasında hasta ameliyata alınır. Sonrasında ise hastanın uyması gereken birtakım önemli durumlar vardır. Bu konuda da uzman doktor tarafından detaylı şekilde bilgilendirilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Kapağı Estetiği

Kaş Kaldırma